window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-88346160-1');
/Termeni si Conditii
Termeni si Conditii2024-03-31T21:27:48+00:00

Termeni si Conditii

1.1 Prezentul document contine termenii si conditiile pentru vanzarea de Produse online de catre Led It Up.

1.2. Urmatorii termeni vor avea intelesurile de mai jos, cu exceptia cazului in care se prevede expres altfel:

„Led It Up” sau „Vanzatorul”  – inseamna  Green Light Alternatives SRL, o societate cu raspundere limitata, constituita si functionand in conformitate cu legile din Romania, avand sediul social in intrarea Straulesti, nr. 1B, Sector 1, Bucuresti, numar de inregistrare in Registrul Comertului J40/13401/2016, cod unic de inregistrare fiscala RO36626561.

„Comanda” –  un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produse de pe Site, in conditiile prevazute in prezentul document si/sau agreate cu Led It Up printr-un mijloc de comunicare la distanta.

„Continut” – cuprinde toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; continutul oricarui e-mail trimis Utilizatorului / Cumparatorului de catre Led It Up prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;  informatii legate de Produsele si tarifele practicate de Led It Up intr-o anumita perioada; date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

„Contract” – inseamna intelegerea consensuala la distanta dintre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a acestora, cu privire la vanzarea, respectiv achizitionarea, unuia sau mai multor Produse de pe Site, prin lansarea unei Comenzi de catre Cumparator si acceptarea ei de catre Vanzator, cu respectarea prevederilor legale si a termenilor si conditiilor pentru vanzarea online a Produselor Led It Up.

„Informatii Confidentiale” – inseamna orice informatie in legatura cu Vanzatorul sau Cumparatorul, asociatii si afiliatii acestora sau cu prezentul Contract si pusa la dispozitie fie inainte sau dupa data semnarii.

„Newsletter” – inseamna  mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica sau alta forma de comunicare la distanta (e-mail, sms) cu privire la Produsele si/sau promotiile detinute/desfasurate de Vanzator sau de afiliatii acestuia, intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

„Site” – inseamna site-ul web detinut de Led It Up avand domeniul https://leditup.ro, inclusiv subdomeniile acestuia si utilizand logo-uri ale Led It Up, prin intermediul careia Led It Up prezinta Produsele oferite spre vanzare, iar Utilizatorii pot alege Produsele pe care doresc sa le achizitioneze, respectiv sa le plateasca intr-una dintre modalitatile de plata acceptate de Led It Up. De asemenea, Site-ul este folosit pentru procesarea si administrarea Comenzilor in vederea livrarii Produselor si inregistrarea platilor aferente vanzarii acestora.

„Produs” – inseamna orice produs care este oferit Utilizatorului / Cumparatorului in vederea achizitionarii, contra cost, prin intermediul Site-ului.

„Specificatii” – inseamna orice detalii privind caracteristicile Produselor asa cum sunt precizate in descrierea disponibila pe Site.

„Tranzactie” – inseamna operatiunea de plata efectuata de catre Cumparator, respectiv incasare de catre Vanzator, a unei sume de bani ca urmare a achizitionarii de catre Cumparator, a unuia sau mai multor Produse de pe Site.

„Cumparator” sau „Client” – orice persoana fizica care are varsta de minim 18 ani sau persoana juridica ce interactioneaza cu Site-ul, si care, prin finalizarea unei Comenzi, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

„Utilizator” – orice persoana care viziteaza Site-ul si interactioneaza cu aceasta.

„Document”  – prezentele Termene si Conditii

„GDPR” – REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

2.1. Accesul la Site in vederea efectuarii unei Comenzi este permis oricarui Utilizator care actioneaza cu un scop legitim si care are intentia de a achizitiona de la Led It Up unul sau mai multe Produse, cu respectarea acestor termeni si conditii.

2.2 Este strict interzisa utilizarea abuziva a Site-ului. Reprezinta utilizare abuziva orice fel de utilizare a Site-ului intr-un mod care contravine practicilor comerciale corecte, a legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care ar fi de natura sa prejudicieze in orice fel Led It Up sau afiliatii acestuia.

2.3 Led It Up isi rezerva dreptul de a refuza accesul unor Utilizatori la o parte sau la toate functiile Site-ului si de a restrictiona procesarea si/sau livrarea unei Comenzi daca, in opinia rezonabila a Led It Up, exista suspiciuni de frauda din partea Utilizatorului, daca acesta are un comportament care poate prejudicia interesele Led It Up sau ale afiliatilor acestuia sau daca acesta utilizeaza in mod abuziv Site-ul.

2.4 Vanzatorul isi rezerva dreptul de refuza livrarea Produselor in scopuri ilicite si imorale. In acest sens in cazul in care Vanzatorul considera ca solicitarea Produselor poate avea un scop imoral sau ilicit acesta va informa Utilizatorul despre refuzul de a livra Produsele  si va returna contravaloarea acestora (daca au fost achitate) fara costuri suplimentare.

2.5  Vanzatorul va putea refuza livrarea Produselor si in cazul in care Utilizatorul nu urmeaza instructiunile furnizate de catre Led It Up pe Site cu privire la trimiterea unei Comenzi.

2.6  Prin utilizarea Site-ului si, dupa caz, inregistrarea unei Comenzi, Utilizatorul accepta si este de acord cu forma de comunicare la distanta (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

2.7  Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor (inclusiv, dar fara a se limita la, imagini statice ori dinamice, text descriptiv, prezentari grafice ori video) nu impun nicio obligatie Vanzatorului, acestea avand exclusiv rol de prezentare si informare. Vanzatorul va depune toate diligentele rezonabile pentru a asigura corectitudinea informatiilor cu privire la Preturi, Produse si Specificatiile acestora prezentate pe Site.

2.8 Daca preturile sau orice alte detalii in legatura cu Specificatiile Produselor au fost afisate eronat pe Site, din orice motiv, Vanzatorul va informa prin e-mail Cumparatorul care a plasat o Comanda, in cel mai scurt timp in legatura cu o astfel de eroare.

2.9 Led It Up poate publica pe Site informatii despre Produse si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Led It Up are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

2.10  Produsele care fac obiectul vanzarii in cadrul unei promotii sau campanii de orice tip se vor supune termenilor si conditiilor aplicabile respectivei campanii sau promotii.

2.11 Orice promotie prezentate pe Site este valabila pe durata mentionata. In cazul in care nu este indicata o durata pentru desfasurarea promotiilor, acestea vor fi valabile in limitele stocurilor disponibile.

2.12 Pentru motive justificate (inclusiv, dar fara a se limita la suspiciunea de frauda din partea Utilizatorului, neefectuarea platii), Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula Comanda plasata de Utilizator. Intr-o astfel de situatie, Led It Up va instiinta de indata Utilizatorul cu privire la modificarea intervenita, iar Utilizatorul va putea sa accepte ori sa refuze modificarea Comenzii (in situatia in care modificarea este de ordin temporal sub aspectul livrarii Produselor). In cazul in care Utilizatorul refuza, Comanda se considera anulata, iar partile vor fi repuse in situatia anterioara emiterii Comenzii (inclusiv rambursarea de catre Led It Up a oricaror sume incasate, daca este cazul) si fara ca Vanzatorul sa aiba vreo raspundere fata de Cumparator.

2.13 Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.14 Plata Produselor se va putea face exclusiv conform instructiunilor afisate pe site, incluzand, dar fara a se limita la plata ramburs sau prin transfer bancar. Din Contract fac parte atat acesti termeni si conditii cat si orice intelegeri ulterioare intervenite intre Cumparator si Vanzator cu privire la o Comanda, indiferent daca acestea sunt sau nu cuprinse intr-un inscris electronic sau pe suport fizic (inclusiv, dar fara a se limita la, orice intelegere intre Led it Up si Utilizator cu privire la Produsele realizate de Led it Up conform specificatiilor Utilizatorului).

2.15 Toate tarifele aferente Produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

2.16 Vanzatorul pune la dispozitia Utilizatorului o adresa de e-mail in sectiunea „Contact” din Site, pentru identificarea si corectarea erorilor survenite cu ocazia introducerii datelor. Ca regula, comunicarea cu Vanzatorul se va realiza prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Led It Up are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

2.17 Led It Up poate sa adere oricand la coduri de conduita privind activitatea de furnizare online a Produselor urmand sa aduca la cunostinta Clientilor acest fapt si sa asigure posibilitatea Clientilor de a consulta efectiv aceste coduri.

3.1 Utilizatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului.

3.2 Led It Up isi rezerva dreptul sa valideze Comenzile inainte de onorarea lor prin contactarea telefonica sau prin e-mail a Clientilor, iar Clientii declara in mod expres ca accepta acest drept al Vanzatorului.

3.3 Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Prin plasarea unei Comenzi, Cumparatorul recunoaste in mod explicit ca respectiva Comanda implica obligatia sa ferma de a achita ”suma totala de plata” indicata.

3.4 Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • datele furnizate de catre Cumparator / Utilizator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
  • Vanzatorul considera in mod rezonabil ca prin accesarea Site-ului si plasarea Comenzii Utilizatorul urmareste un scop ilicit sau poate cauza orice fel de prejudicii pentru Led It Up sau afiliatilor acestuia;
  • oricare dintre termenii si conditiile din prezentul Document nu au fost respectate intocmai.

3.5 Dupa finalizarea Comenzii, Utilizatorul consimte ca Led It Up poate sa il contacteze telefonic sau prin e-mail, in orice situatie in care este necesara contactarea Utilizatorului.

3.6 Produsele achizitionate prin intermediul Site-ului nu pot fi revandute sau distribuite in scopuri comerciale. Led It Up isi rezerva dreptul sa limiteze achizitionarea Produselor la un numar maxim de Produse pentru fiecare Utilizator, numarul fiind determinat in mod independent de catre Led It Up.

4.1 Preturile Produselor afisate pe Site sunt exprimate in Lei (RON) si includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare. Orice taxe de transport sau livrare nu sunt incluse. Preturile valabile pentru Produse sunt cele afisate pe Site in momentul finalizarii unei Comenzi.

4.2 Led It Up va putea actualiza in orice moment preturile Produselor, iar o astfel de actualizare va inlocui orice preturi afisate anterior pentru respectivele Produse.

4.3  Vanzatorul va emite Utilizatorului o factura pentru Produsele livrate, obligatia Utilizatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare conform legislatiei in vigoare pentru emiterea facturii de catre Led It Up.

4.4 Vanzatorul va transmite Utilizatorului factura aferenta Comenzii pentru Produsele vandute de Led It Up in format electronic (prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Utilizator in procesul de plasare a Comenzii).

4.5 In cazul in care aceste informatii nu sunt primite de Cumparator in maxim 48 de ore la adresa de e-mail specificata, acesta poate sesiza Vanzatorul la adresa contact@leditup.ro.

  Informatii cu privire la metodele de plata se regasesc si in sectiunea Metode de plata si livrare.

5.1  Livrarea Produselor se va face contra-cost sau gratuit, in functie de conditiile aplicabile Comenzii, care vor fi comunicate Utilizatorului inainte de finalizarea Comenzii.

5.2 Data estimata a livrarii Comenzii poate varia in functie de Produs si disponibilitatea acestuia.

5.3 Pentru Produsele aflate in stoc, livrarea se va face conform optiunii Cumparatorului, prin curier sau ridicare personala de la sediu (optiuni disponibile in pagina de finalizare a Comenzii)

5.4 In cazul in care Produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul, sau unele caracteristici ale Produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Led It Up va informa Cumparatorul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat, daca este cazul, vor fi rambursate in termen de maxim 14 zile. Cumparatorul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile Produselor, modificand Comanda initiala, iar Led It Up va livra Produsele conform Comenzii astfel modificate.

 Produsele vandute de catre Led It Up se supun conditiilor de livrare aflate in sectiunea Metode de plata si livrare.

6.1 In momentul livrarii Produselor catre Utilizator, proprietatea asupra acestora va fi transferata la livrare, dupa ce Utilizatorul a efectuat plata, in locatia indicata in Comanda. Livrarea se considera efectuata prin semnarea de primire de catre Utilizator a documentului de transport furnizat de curier sau receptionarea documentului ce atesta plata Produselor.

7.1 Toate Produsele comercializate de catre Led It Up, beneficiaza de un termen de garantie ce variaza intre 6 luni si 24 luni, in functie de tipul Produsului.

7.2 Certificatul de garantie pentru fiecare produs este emis de Led It Up si va insoti fiecare Comanda plasata de catre Utilizator.

 Produsele vandute de catre Led It Up se supun conditiilor de garantie aflate in sectiunea Garantie produse.

8.1 Continutul, astfel cum este definit in sectiunea Definitii / Scop, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Led It Up, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect. Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza astfel de date numai in scopuri personale sau in afara unei activitati desfasurate cu titlu profesional si numai in cazul in care nu intra in conflict cu acesti termeni si conditii.

8.2 Niciun Continut transmis catre Cumparator sau Utilizator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Led It Up care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

8.3 Utilizatorului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Led It Up, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Led It Up asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Led It Up, acesta din urma rezervandu-si dreptul de a recupera orice fel de prejudiciu cauzat.

9.1 Cumparatorul poate returna in conditiile prevazute de legislatia aplicabila Produsul/Produsele achizitionate din cadrul Site-ului catre Led It Up , in termen de 14 zile calendaristice de la livrare si obtine restituirea contravalorii acestuia, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare.

9.2 Pentru exercitarea dreptului de retragere, Cumparatorul trebuie sa informeze Vanzatorul cu privire la decizia de retragere din contractul la distanta rezultat ca urmare a plasarii unei comenzi si a executarii ei de catre Led It Up, la datele furnizate in pagina de Contact si prin completarea Formularului de retur, in termen de cel mult 14 zile calendaristice de la primirea Produselor. In caz contrar, Led It Up poate refuza receptionarea Produselor si implicit restituirea contravalorii lor.

9.3 In situatia in care, in termen de 14 zile calendaristice de la livrarea Produsului, Cumparatorul se razgandeste in privinta achizitiei acestuia, are dreptul de a returna Produsul catre Vanzator, care va restitui contravaloarea acestuia doar daca se respecta Politica de Retur.

9.4 In conformitate cu legislatia actuala, Led It Up isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea Produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate, sunt consumabile si se pot deteriora rapid daca sunt utilizate.

9.5 Produsele ce constituie un set/kit, trebuie returnate ca set/kit.

9.6 In cazul in care o Comanda la care s-a oferit un Produs cadou este returnata intergral, Cumparatorul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.

9.7 In eventualitatea in care Produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris in termen de 48 de ore de la primirea Produsului. Costul de livrare in acest caz, atat pentru trimiterea Produselor defecte catre Led It Up, cat si pentru receptionarea celor inlocuitoare de catre Cumparator, va fi suportat in totalitate de catre Vanzator.

9.8 In cazul in care Cumparatorul solicita returnarea Produselor achizitionate in cadrul termenului legal de retragere, iar Comanda este achitata deja, Led It Up se obliga sa returneze in termen de maxim 14 zile de la data la care intra in posesia Produselor returnate, contravaloarea Produselor catre Cumparator prin restituire in contul din care a fost efectuata Plata,

10.1 Led It Up nu este responsabil pentru prejudicii cauzate Clientului sau oricarui tert ca urmare a indeplinirii de catre Vanzator a oricareia din obligatiile sale conform Comenzii si nici pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor livrate si in special pentru pierderea acestora.

10.2 Prin utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul / Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

10.3 Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenii si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabil Utilizatorilor / Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  In cazul oricarei astfel de modificari, Led It Up va afisa pe Site versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

10.4 Led It Up nu va raspunde pentru niciun prejudiciu cauzat de orice disfunctionalitati tehnice ale Site-ului (ex.: imposibilitatea accesarii oricarui link de pe Site).

11.1 Pentru sesizari sau reclamatii legate de Produsul achizitionat, Cumparatorul are la dispozitie formularul de contact din Site.

11.2 Cumparatorul poate formula reclamatii cu privire la Comenzi, care vor fi trimise pe adresa de e-mail mentionata in sectiunea “Contact” de pe Site. Sesizarile astfel receptionate vor fi solutionate de Vanzator in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea lor.

12.1 Prin utilizarea Site-ului, Utilizatorul intelege si accepta sa transmita catre Led It Up date cu caracter personal, aceste date urmand sa faca obiectul prelucrarii in conformitate cu si pentru scopurile prevazute in Politica de Confidentialitate, care completeaza acesti Termeni si Conditii.

13.1 Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

14.1 Led It Up  va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

14.2  Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de catre Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

14.3 Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui Site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Led It Up nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

15.1 Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

15.2 Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

16.1 Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

17.1 Deseurile de echipamente electrice si electronice (denumite in continuare DEEE), sunt echipamentele electrice si electronice care constituie deseuri in sensul pct. 9 din anexa nr. 1 la Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, republicata, inclusiv componentele, subansamblele si produsele consumabile care fac parte integranta din produs in momentul inccare acesta devine deseu. DEEE pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 privind protectia mediului, Legea nr.211/2011 privind regimul deseurilor, HG nr.322/2013 privind restrictiile de utilizare a anumitor substante periculoase in echipamentele electrice si electronice si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

17.2 Cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE.

17.3 Colectarea acestor DEEE se va efectua prin serviciul public de colectare a DEEE. si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE.

17.4 Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce insotita de marcajul negru, ca in imaginea de mai jos:

17.5 Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.

17.6 Informatiile fac referire la comertul online. Pentru produsele comercializate direct in magazine, modalitatea de colectare a deseurilor este afisata in fiecare locatie.

0
Pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe site-ul nostru, Led It Up utilizeaza fisiere de tip cookie. Prin continuarea navigarii pe site sau prin apasarea butonului “Am inteles”, esti de acord cu stocarea cookie-urilor primare si terte. Mai multe informatii gasesti in sectiunea Politica de Confidentialitate Settings Am inteles