window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-88346160-1');
/Returnare Produse
Returnare Produse2019-06-14T13:17:28+00:00

Returnarea produselor

1. Despre Politica de retur

Prevederile din prezenta “Politica de retur” se aplica tuturor Produselor achizitionate prin intermediul Site-ului.
Prezenta Politica de retur, impreuna cu Termenii si Conditiile din care face parte, reprezinta clauzele Contractului incheiat intre Cumparator si Led It Up, clauze care sunt acceptate in momentul in care sunt achizitionate Produsele.

2. Dreptul de retragere din Contract

In cazul in care Utilizatorul efectueaza o comanda, o poate anula in orice moment inainte de livrare. In acest caz, Clientul trebuie sa contacteze si sa informeze Vanzatorul despre intentia sa, la datele din pagina de Contact.

Dupa primirea / livrarea Produselor, Cumparatorul are posibilitatea de a se retrage din Contractul incheiat in termen de 14 zile de la data la care Produsele au fost livrate. Pentru a exercita drepul de retur, Clientul trebuie sa informeze Vanzatorul cu privire la decizia luata de a se retrage din Contract, utilizand una dintre urmatoarele optiuni:

*in urma trimiterii formularului de retur, te vom contacta in maxim 2 zile lucratoare pentru confirmarea si stabilirea tuturor detaliilor cu privire la finalizarea acestui proces;

 • declaratie neechivoca trimisa prin e-mail sau printr-un apel telefonic.

Daca Cumparatorul se razgandeste cu privire la Produsele achizitionate, acesta va returna Produsele Vanzatorului in schimbul rambursarii contravalorii Produselor sau a inlocuirii acestora, in cazul in care, spre exemplu, Vanzatorul a livrat alte Produse decat cele comandate. In cazul in care Contractul s-a incheiat cu privire la mai multe Produse, Clientul poate returna oricare dintre aceste Produse, individual.

3. Returnarea Produselor

Cumparatorul trebuie sa actioneze cu o grija rezonabila fata de Produse, din momentul in care ii sunt livrate si pana in momentul in care le returneaza. In calitate de consumator, Clientul este direct responsabil pentru diminuarea valorii Produselor rezultata din manipularea acestora diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii Produselor.

3.1 Returnarea Produselor sigilate in termen de 14 zile calendaristice de la data livrarii

Returnarea Produselor si rambursarea contravalorii acestora sau inlocuirea Produselor se poate realiza doar daca se respecta urmatoarele conditii:

a. in cazul in care Cumparatorul s-a razgandit cu privire la Produsele achizitionate

 • Produsele se afla in ambalajul lor original si nu au fost desigilate;
 • Produsele sunt in aceeasi stare in care au fost livrate si insotite de accesoriile/cadourile cu care au fost livrate;
 • Produsele nu prezinta urme de lovituri sau defectiuni cauzate de transportul, manipularea, depozitarea in conditii necorespunzatoare

b. in cazul in care Vanzatorul a trimis alte produse decat cele comandate de catre Client

 • Produsele se afla in ambalajul lor original si nu au fost desigilate;
 • Produsele sunt in aceeasi stare in care au fost livrate si insotite de accesoriile/cadourile cu care au fost livrate;
 • Produsele nu prezinta urme de lovituri sau defectiuni cauzate de transportul, manipularea, depozitarea in conditii necorespunzatoare;

3.2 Returnarea Produselor desigilate in termen de 7 zile calendaristice de la data livrarii

Suplimentar fata de cele prezentate mai sus, Cumparatorul va beneficia de o perioada de proba de 7 zile calendaristice de la data livrarii Produselor, in care va putea utiliza / testa Produsele achizitionate prin intermediul Site-ului pentru a stabili daca Produsele livrate indeplinesc caracteristicile dorite de catre Client si functioneaza in parametrii optimi.

Produsele care se incadreaza in cadrul acestei facilitati sunt doar cele din categoria kit-urilor LED pentru faruri si proiectoare (vezi produsele).

Acestea vor putea fi returnate doar daca se respecta urmatoarele conditii:

 • Produsele nu prezinta urme de uzura sau folosire excesiva, zgaraieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice, nu le lipsesc parti componente si nu au fost facute interventii asupra lor;
 • Sunt complet functionale;
 • Se afla in ambalajele si cutiile originale nedeteriorate in care au fost livrate;

3.3 Returnarea Produselor livrate cu defect de fabricatie / incompatibile in termen de 48h de la data livrarii

a. Defectele de fabricatie se refera la Produsele primite cu defecte: nefunctionale, partial functionale, componente defecte/arse, etc. Toate produsele sunt verificate inainte de livrare din punct de vedere al calitatii si conformitatii. Totusi, in cazul in care sunt sesizate defecte majore de fabricatie, Clientul este rugat sa anunte Vanzatorul in cel mai scurt timp si implicit sa returneze produsele in termenul specificat. In aceasta situatie, Cumparatorul poate opta pentru fie pentru inlocuirea Produselor, fie pentru restituirea contravalorii lor.

b. Incompatibilitatea face referire la nefunctionarea partiala sau totala a Produselor (genereaza erori, nu pot fi montate din cauza dimensiunii prea mari, etc.) cauzata de diferentele dintre Produsele achizitonate si caracteristicile autovehiculelor.

4. Costul de transport

In cazul in care se efectueaza un retur de catre Client, costurile de transport vor fi suportate, in functie de caz:

 • de catre Client, in situatia descrise la punctele 3.1.a, 3.2, 3.3.b;
 • de catre Led It Up, in situatia descrisa la punctele 3.1.b, 3.3.a;

5. Rambursarea banilor

In cazul rambursarii contravalorii produselor, aceasta se va face in cel mult 14 zile de la data la care Vanzatorul a fost informat despre decizia de retur si primirea Produsului/Produselor retur.

Restituirea contravalorii Produselor se va face prin transfer bancar in contul specificat de catre Client (informatii necesare: Nume titular cont, nume banca, cont IBAN);

0
Pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe site-ul nostru, Led It Up utilizeaza fisiere de tip cookie. Prin continuarea navigarii pe site sau prin apasarea butonului “Am inteles”, esti de acord cu stocarea cookie-urilor primare si terte. Mai multe informatii gasesti in sectiunea Politica de Confidentialitate Settings Am inteles